POZIV ZA 13. MART: ČETNICI SE PONOVO POSTROJAVAJU U VIŠEGRADU U ČAST ĐENERALA DRAŽE I RATKA DZENERALA

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad uputio je poziv “braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. da se 13. marta ponovo okupe u Državeni, kako bi obilježili godišnjicu hapšenja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića”.

– Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od strane OZNA-e ubijeni su Čičini pratioci Nikola Majstorović , Dragiša Vasiljević i Blagoje Kovač.Tim povodom kao i svake godine Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan bitan za našu istoriju, za našu ideju za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja. Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno,složno i sa molitvom u našim srcima. O istorijskom času govorit će profesor Predrag Ostojić – stoji u pozivu višegradskih ravnogoraca.

Organizacioni odbor objavio je i program obilježavanja:

– u 8.00 sati okupljanje na trgu palih boraca u Višegradu

– u 9.00 sati polaganje cvijeća na Trgu palih boraca u Višegradu

– u 10.00 sati Bogosluženje u crkvi Sv.Oca Nikolaja u Draževini

– u 11.00 sati pomen i parastos poginuloj pratnji Draže Mihailovića

– u 12.00 sati polaganje cvijeća na spomeniku đenerala Draže Mihailovića i svečani govor duhovnika pokreta.

– U 13.30 sati ručak, trpeza ljubavi i poštovanja

Prošle godine, četničko divljanje u Višegradu, gradu “živih lomača” gdje su Bošnjaci živi spaljivani i gdje su počinjeni masovni zločini, obilježeno je glavnom porukom “bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.

Tri registarska suda u Republici Srpskoj još nisu donijela odluke o zahtjevu da se zabrani rad 16 udruženja koja u svom nazivu imaju riječi “ravnogorski pokret” ili “četnički pokret”, dok su sudovi u Doboju i Sokocu odbili takav zahtjev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *