ZANIMAJU IH SAMO NOVAC I MOĆ Braća Ćulum su na lošem glasu širom Evrope, a slabi su samo na SKUPE AUTOMOBILE

Nije prošlo ni 17 dana, a u žižu javnosti u BiH i regionu drugi put su se našli braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta.

Nakon što ih je 23. aprila uhapsila policija Unsko-sanskog kantona (USK), jer su dovođeni u vezu s ubistvom Slaviše Krunića, biznismena iz Banjaluke, i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanja vozača Gorana Ilića, braća Ćulum su ponovo privedeni, ovog puta od strane banjalučke policije.

Razlog tome su skupoceni automobili, marke “lamborgini” i “ferari”, koji su očigledno ovim žestokim momcima velika slabost.

– Biće provereno poreklo vozila, kao i validnost dokumenata – rekao je izvor Srpskainfo.

U oba slučaja braća su, “nakon kriminalističke obrade”, puštena na slobodu.

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin.

Oni su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbednost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Nemačke.

Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom.

“United Tribuns” deluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”.

Braćom Ćulum su se 2014. bavili i švajcarski mediji. Oni su ocenili da je reč o “osvajačkim ciljevima” grupe “United tribuns”, koja je održala svoje prvo okupljanje u Švajcarskoj početkom marta 2014. u mestu Vil.Mediji prenose policijske podatke da je grupu 2004. godine u Bad Virtembergu u Nemačkoj osnovao bivši bokser iz BiH Armin Ćulum, zvani Boki, i da su njeni članovi uglavnom izbacivači iz noćnih klubova, ljubitelji bodi-bildinga i borilačkih veština.

Pokušavajući da svojim čitaocima pruže neke detalje o grupi “United tribuns”, koja navodno namerava da otvori filijale u Švajcarskoj, Zontag Cajtung je tada potražio mišljenje nemačke policije.

– Slični su Anđelima pakla, ali bez motora – rekao je portparol nemačke policije iz Bad Virteberga.

“United tribuns” sami za sebe kažu da su “bratstvo”.

Njihov slogan je: “Neka nas Bog sačuva od naših prijatelja, sa neprijateljima ćemo se sami obračunati”.

Nemačka policija smatra da se bez ikakve sumnje radi o kriminalnoj grupi.

Njen šef Almir Ćulum, poznat po nasilju i ljubavi prema “ferariju”, upravljao je sa više javnih kuća dok ga nemačke vlasti 2009. nisu proterale u BiH.

Zontag Cajtung je tada naveo da je za Ćulumom raspisana međunarodna poternica i da živi u Sanskom Mostu u BiH.

– Pripadnici grupe aktivno se bave trgovinom ljudima, drogom i oružjem. Ne priznaju ničiju vlast i nemaju nikakve političke zahteve. Zanimaju ih samo novac i moć – rekao je tada portparol nemačke policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *